Bekijk de checklist voor verhuizen

Bekijk de checklist voor verhuizen

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat gaat zeker op bij een verhuizing! Om te zorgen dat u niks vergeet, hebben wij de ultieme checklist voor u samengesteld. Deze is ook via de Erkende Verhuizers te downloaden.

Algemeen

Als eerste dient u natuurlijk een afspraak te maken met een Erkende Verhuizer als Jacobs Verhuizingen BV. Denk ook aan zaken als het opzeggen van de huur van de oude woning, het regelen van telefoon, internet en tv, maar ook aan het informeren en aanmelden van de (nieuwe) school van uw kind(eren), het beginnen met opruimen en het opnemen van de maten in uw nieuwe huis.

Weken voor verhuizing

Een paar weken voor uw verhuizing is het belangrijk om uw verzekeraar in te lichten over de verhuizing, het af- en aansluiten van elektra, gas en water en het regelen van bijvoorbeeld een nieuwe tandarts, huisarts en apotheek. Misschien heeft u nog een tijdelijke opslag nodig? Zaken waar u misschien niet altijd direct over nadenkt, maar zeker essentieel zijn als u straks bent verhuist.

Week voor verhuizing

Al uw spullen zijn grotendeels gepakt voor de dag zelf: de verhuizing. Maar daarvoor zijn er al een aantal dingen die u op kunt pakken. Zo is het bijvoorbeeld goed om het nieuwe huis schoon te maken, zodat u hier straks direct in kunt. Tevens kunt u denken aan het regelen van de afvoer van grofvuil, het legen en schoonmaken van huisvuilcontainers en het wegbrengen van klein chemisch afval.

Dag voor verhuizing

Niet onbelangrijk: het ontdooien en schoonmaken van uw koelkast en diepvriezer. Maar denk ook aan het demonteren van de meubelen, het reserveren van een grote parkeerplaats zodat de verhuiswagen een goede plek heeft, het inpakken van de laatste dingen in verhuisdozen en het controleren van de laatste zaken. De verhuisdag zelf komt dichtbij en dan moet alles geregeld zijn.

Verhuisdag zelf

Zorg dat u alles klaar heeft staan voor de verhuisploeg (Erkende Verhuizers) zodat zij direct al uw spullen mee kunnen nemen. Kijkt u zelf het huis na op achtergebleven materialen, neem de meterstanden op, sluit – indien nodig – gas en elektra af, tap de waterleiding af, sluit ramen en deuren en geef de sleutels van uw oude huis af. En niet onbelangrijk: neem afscheid van uw oude buren.

Na verhuizing

Pak alle spullen uit op de nieuwe plek van bestemming, of laat dit door de verhuisploeg doen. Controleer alle uitgepakt materialen op eventuele schade en laat de koelkast en vriezer minimaal één dag acclimatiseren. Is er schade? Meld dit dan direct zodat het opgelost kan worden. Doe vervolgens aangifte van de adreswijziging bij de nieuwe gemeente en richt het huis in. Veel woonplezier!

Meer informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de checklist? Of wilt u een afspraak maken om een verhuizing of transport door te nemen? Neemt u dan contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord voor een deskundig en persoonlijk advies.

verhuizers arnhem

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Kom dan vrijblijvend bij ons langs voor een informatiegesprek.