Verhuizen naar Oostenrijk

Verhuizen naar Oostenrijk

Oostenrijk

Verhuizen naar Oostenrijk? Dat doet u zorgeloos met Jacobs Verhuizingen & Transport. Wanneer u in Oostenrijk op vakantie bent en het leven zo aangenaam is, denken sommigen van ons wel eens aan emigreren. De vraag “Zullen we hier gaan wonen?”, wordt veel vaker gesteld dan je je kunt voorstellen. Dat geldt voor jong en oud. De andere manier van leven, het heerlijke eten, de schitterende natuur, dat alles kan een reden zijn om te verhuizen.

Wat vaak een struikelblok is, is het vinden van een baan of het hebben van kinderen. Voor kinderen is zo’n grote verhuizing natuurlijk een heel andere stap dan voor volwassenen. Het is zaak die stap te zetten zolang de kinderen nog klein zijn, want dat helpt hen zich snel aan te passen aan die nieuwe taal en omgeving. Wat mensen ook soms tegenhoudt, is dat ze opzien tegen de verhuizing. Het is ver en veel werk. Het kan ook anders. Stel: u denkt aan emigreren naar Oostenrijk. Heeft u of hebben jullie een bepaalde streek of plaats voor ogen? Dan is het aan de tijd om stappen te zetten.

Oriënteren om te verhuizen naar Oostenrijk

 • 1
  Wat kost een woning daar waar we heen willen?
 • 2
  Zijn er banen in mijn – of onze sector te vinden?
 • 3
  Hoe zit het met scholen voor de kinderen?
 • 4
  Hoe zit het met ons Duits? Moeten we nog een cursus volgen of doen we dat als we verhuisd zijn?
 • 5
  Wat kost een verhuizing? Met welk verhuisbedrijf kunnen we het best in zee gaan?
 • 6
  Binnen welke termijn willen we verhuizen?
Verhuizen naar Noorwegen

Solliciteren

Een volgende stap is het zoeken naar een baan of naar banen. Dankzij internet kunt u makkelijk toegang krijgen tot de Oostenrijkse arbeidsmarkt. Zoek een passende baan en solliciteer. Geef daarbij heel duidelijk aan dat u naar Oostenrijk zult komen. Vraag of een eventueel sollicitatiegesprek via Skype kan, in verband met de reiskosten.

Temper uw verwachtingen, maak heldere afspraken en ga niet hollen. Kunnen jullie van een inkomen leven? Zo ja, dan kunt u al verhuizen als een van jullie een baan heeft. De ander kan dan ter plekke zoeken. Kijk of Nederlandse bedrijven in Oostenrijk mensen zoeken. Wat natuurlijk ook mogelijk is, is dat u juist gaat verhuizen omdat uw bedrijf u naar Oostenrijk stuurt. Dat maakt alles veel makkelijker, want er is in ieder geval een inkomen.

Wij gaan verhuizen

Verhuizen is altijd een veel grotere stap dan veel mensen in eerste instantie beseffen. Je laat heel wat achter, zeker wanneer je verder weg gaat. Denk daar dus niet te lichtvaardig over. Wat natuurlijk helpt is als je als gezin verhuist, want dan heb je een basis. Neem zoveel mogelijk spullen mee, zodat die thuisbasis er in de eerste maanden is. Je kunt later, als je eenmaal gevestigd bent, in Oostenrijk eventueel nieuwe spullen kopen.

Kijk ook goed met welk verhuisbedrijf je in zee gaat. Op welke wijze je alles laat verhuizen. Pak je zelf alles in en uit? Of laat je dat doen? Hoelang duurt zo’n verhuizing? Is alles binnen een week op de nieuwe plek of duurt het langer? Ben je al op de nieuwe werkplek begonnen of verhuis je eerst?

We zijn verhuisd

Wanneer de verhuizing soepel en gladjes verloopt, begint u ook beter op die nieuwe plek. Om te zorgen dat het soepel gaat, is het handig met het verhuisbedrijf goede en heldere afspraken te maken zodat u uzelf zonder zorgen met de reis bezig kunt houden. Oostenrijk is een fantastisch land, waar fijne mensen wonen. Er zelf gaan wonen is een hele stap. Maar als die goed voorbereid en alles goed geregeld is, wordt die verhuizing een succes.

Voor een zorgeloze verhuizing naar Oostenrijk, bent u bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers kennen de bestemming goed, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij zijn gewend om in Oostenrijk een verhuizing te laden of te lossen.

Veel succes met uw verhuisplannen!

We verhuizen regelmatig naar en vanuit onder andere: Klagenfurt, Salzburg, Wolfsberg, Wenen, Krems, Mödling, Radfeld, Bludenz, Sankt Pölten, Hausleiten, Wiener Neustadt, Linz, Wels, Feldkirch, Leoben, Baden, Landeck, Amstetten, Ternberg, Traunkirchen, Hall in Tirol, Hartsberg, Kufstein, Zeillern, Dornbirn, Voitsberg, Graz, Mariazell, Adnet, Fohnsdorf, Ternitz, Hohenzell, Wolfurt, Villach, Bregenz, Neunkirchen en Innsbruck.

U zult versteld staan van de kwaliteit en service van Jacobs Verhuizingen & Transport in Velp. Verhuizen naar Oostenrijk doet u dus via de specialist.

Waarom verhuizen naar Oostenrijk met Jacobs Verhuizingen & Transport?

 • Oostenrijk

  Onze verhuizers zijn eraan gewend om verhuizingen te laden en lossen in Oostenrijk. Ook zijn ze het gewend om op de smallere Oostenrijkse bergpassen te rijden waar nodig. De internationale verhuiswagens die op Oostenrijk rijden zijn voorzien van een tracking & tracing systeem. Hierdoor kunnen wij uw verhuizing 24 uur per dag volgen. Speciaal voor het winterseizoen zijn ze voorzien van winterbanden, sneeuwkettingen en een standkachel.

 • Persoonlijke begeleiding

  Wij maken gebruik van verhuisadviseurs. Zij begeleiden u persoonlijk tijdens uw internationale verhuizing naar Oostenrijk.

 • Vriendelijk en deskundig personeel

  Al onze verhuizers zijn gediplomeerd en gecertificeerd. Zij hebben allemaal diverse verhuisopleidingen genoten.

 • Uniek

  Waar wij als verhuisbedrijf absoluut uniek in zijn: bij ons bedrijf wordt uw inboedel ingeladen door onze verhuizers. Dezelfde verhuizers laden uw inboedel in Oostenrijk voor u uit en zetten uw meubelen op de door u gewenste plaatsen weer neer. Wanneer u vanuit Oostenrijk naar Nederland verhuist, dan werken wij uiteraard op dezelfde wijze.

 • Douane

  Wij hebben kennis van alle douane formaliteiten, welke nodig zijn voor verhuizingen buiten de EU. Voor verhuizingen van en naar Oostenrijk is dit niet van toepassing.

 • Familiebedrijf

  Wij zijn een familiebedrijf. Onze kracht is dat wij hierdoor kwaliteit, klantvriendelijkheid en service vast kunnen houden. Door korte beleidslijnen kunnen wij bij plotseling wijzigende omstandigheden snel schakelen.

  Benieuwd wat verhuizen naar Oostenrijk kost? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.