Verhuizen naar Ierland

Verhuizen naar Ierland

Ierland

Verhuizen naar Ierland doet u zonder zorgen met Jacobs Verhuizingen & Transport. Wij regelen uw verhuizing tot in de puntjes vanaf uw huidige adres tot aan uw nieuwe bestemming in Ierland. Oftewel: zorgeloos verhuizen zonder stress en maximaal genieten van uw eerste stap naar een nieuwe toekomst door inschakeling van een erkend verhuisbedrijf.

Ierland staat bekend om zijn economische kracht, vriendelijke bewoners en groene landschap. Verhuizen of emigreren naar het buitenland vraagt echter veel regelwerk en inspanningen, met diverse bezoeken vooraf aan instanties. Bovendien bevindt de nieuwe woonplek zich op een eiland, dus er zal ook een deel per boot moeten worden afgelegd. Een goede voorbereiding en planning is een essentiële voorwaarde voor een succesvolle en onbezorgde verhuizing naar Ierland. Ons verhuisbedrijf regelt natuurlijk ook de bootovertocht van de vrachtwagen met uw verhuisspullen.

Verhuizen naar Ierland zonder zorgen

Ierland is van oudsher een land van immigranten en emigranten. De hoofdstad van de republiek is Dublin, dat ruim 500.000 inwoners telt. In totaal heeft Ierland ongeveer vier miljoen inwoners op een oppervlakte van circa 70.000 vierkante meter. De meerderheid van de Ieren is rooms-katholiek.

Het land maakt deel uit van de Europese Unie. Als EU-burger heeft u een geldig paspoort of ID-kaart nodig om het land binnen te komen. U hoeft geen visum of verblijfsvergunning bij de lokale autoriteiten aan te vragen. Sterker nog, Ierland kent geen burgerlijke stand. U kunt zich desgewenst vrijwillig registreren bij de plaatselijke politie.

Jacobs Verhuizingen BV

U bent als immigrant vrij om een baan te zoeken

Gaat u emigreren, maar heeft u nog geen werk? Aangezien Ierland geen formele of papieren beperkingen aan immigranten oplegt, kunt u vrijuit op zoek gaan naar een baan. De vraag naar buitenlandse arbeidskrachten is groot, gezien de strategische positie van het land tussen de Verenigde Staten en het Europese vasteland én de vestiging van vele hoofdkantoren van grote multinationals.

Met een technische opleiding, onderwijsachtergrond en/of hbo-niveau vergroot u uw kansen op werk. Er is ook veel vraag in de callcenter sector en toeristische sector vanwege de toenemende populariteit van Ierland als vakantieland. Met een redelijke kennis van de Engelse taal, heeft u geen communicatieproblemen in Ierland. Om snel deel te kunnen uitmaken van de Ierse cultuur en maatschappij, is het aan te raden om vooraf uw woordenschat op niveau te brengen.

Woningen worden vaak voor jaren verhuurd

Een nieuwe start in een ander land is niet eenvoudig. Een belangrijke factor is natuurlijk ook uw nieuwe woning. Zoals overal ter wereld, liggen de huurprijzen van woningen in de grote steden hoger dan die in dorpen en op het platteland. In kleinere provincieplaatsen is zeker al voor € 500 een klein huis te huren.

Woningen in Ierland worden vaak voor jaren verhuurd. Veelal zijn de kamers al ingericht. Dit maakt een verhuizing of emigratie een stuk eenvoudiger. U hoeft alleen uw persoonlijke spullen en bezittingen van waarde mee te nemen. Uw grote meubels kunt u in uw thuisland verkopen of anderszins van de hand doen.

Speciale verpakking en opslag bij een overzeese verhuizing of emigratie

Bij een overzeese verhuizing moeten uw spullen speciaal worden verpakt en opgeslagen. Wij zijn uw partner voor een vlot transport naar Ierland. Uw dierbare spullen worden zorgvuldig en veilig vervoerd via onze eigen, moderne vrachtwagens. Ons meertalige personeel weet aan de hand van GPS-tracking natuurlijk de weg in Ierland. Wij zijn ook bekend met de regels en gebruiken in dit land van het Verenigd Koninkrijk. Van verplicht links rijden tot alles wat komt kijken bij een overzeese verhuizing. Kies daarom voor een erkend verhuisbedrijf.

We verhuizen regelmatig naar en vanuit onder andere: Dublin, Drogheda, Cork, Fermoy, Bray, Swords, Balbriggan, Galway, Dundalk, Limerick, Waterford, Cobh, Lucan en Belfast.

U zult versteld staan van de kwaliteit en service van Jacobs Verhuizingen & Transport in Velp. Verhuizen naar Ierland doet u dus via de specialist.

Waarom verhuizen naar Ierland met Jacobs Verhuizingen & Transport?

 • Ierland

  Onze verhuizers zijn eraan gewend om verhuizingen te laden en lossen in Ierland. Wij rijden al jaren op Ierland en hebben daar al vele tevreden klanten heen mogen verhuizen Ook zijn ze het gewend om op de smallere Ierse wegen te rijden, ook het links rijden is voor ons gewoonte geworden. De internationale verhuiswagens die op Ierland rijden zijn voorzien van een tracking & tracing systeem. Hierdoor kunnen wij uw verhuizing 24 uur per dag volgen. Speciaal voor het winterseizoen zijn ze voorzien van winterbanden en een standkachel.

 • Persoonlijke begeleiding

  Wij maken gebruik van verhuisadviseurs. Zij begeleiden u persoonlijk tijdens uw internationale verhuizing naar Ierland.

 • Vriendelijk en deskundig personeel

  Al onze verhuizers zijn gediplomeerd en gecertificeerd. Zij hebben allemaal diverse verhuisopleidingen genoten.

 • Uniek

  Waar wij als verhuisbedrijf absoluut uniek in zijn: bij ons bedrijf wordt uw inboedel ingeladen door onze verhuizers. Dezelfde verhuizers laden uw inboedel in Ierland voor u uit en zetten uw meubelen op de door u gewenste plaatsen weer neer. Wanneer u vanuit Ierland naar Nederland verhuist, dan werken wij uiteraard op dezelfde wijze.

 • Douane

  Wij hebben kennis van alle douane formaliteiten, welke nodig zijn voor verhuizingen buiten de EU. Voor verhuizingen van en naar Ierland is dit niet van toepassing.

 • Familiebedrijf

  Wij zijn een familiebedrijf. Onze kracht is dat wij hierdoor kwaliteit, klantvriendelijkheid en service vast kunnen houden. Door korte beleidslijnen kunnen wij bij plotseling wijzigende omstandigheden snel schakelen.

  Benieuwd wat verhuizen naar Ierland kost? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.