Verhuizen naar Schotland

Verhuizen naar Schotland

Schotland

Verhuizen naar Schotland? Regel dan een erkend verhuisbedrijf. Jacobs Verhuizingen & Transport zorgt voor een professionele en geruisloze transfer naar Schotland. Uw dierbare spullen zijn bij ons in goede handen. Wij snappen dat de verhuizing naar een ander land een grote verandering voor u en uw familie betekent. Stap in de wereld die Schotland heet en profiteer daarbij van de meerwaarde van een verhuisbedrijf dat de weg weet en zijn vak verstaat.

Schotland maakt onderdeel uit van het Verenigd Koninkrijk en is omgeven door water. Van de Atlantische Oceaan tot de Noordzee en Ierse Zee. Hoofdstad Edinburgh geldt als het grootste financiële centrum van Europa. Glasgow is echter de grootste stad van Schotland. De totale oppervlakte van het land bedraagt bijna 79.000 vierkante kilometer. Het bevolkingsaantal wordt geschat op circa 4,5 miljoen inwoners. Schotland biedt veel ruimte. De munteenheid is de Pond. Houd er bij een verhuizing naar Schotland rekening mee dat u uw euro’s moet omwisselen voor Britse Ponden.

Aanpassen voor u gaat verhuizen naar Schotland

Schotland heet u vriendelijk welkom. De taal spreken bevordert een snelle integratie na verhuizen of emigreren naar Schotland. De hoofdtaal is Engels, circa dertig procent van de bevolking spreekt Schots. Dit land in het noordwesten van Europa heeft een gematigd zeeklimaat. De gemiddelde temperatuur in de winter is 6 graden en in de zomer 18 graden.

Verhuizen naar Schotland

Zo soepel mogelijk laten verlopen

Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuwe wending genomen na de Brexit. Overweegt u zich te vestigen in een deel van het Verenigd Koninkrijk, waaronder Schotland, om te leven en werken? Vanaf 2021 is een visum verplicht. Of u in aanmerking komt voor een visum voor Schotland hangt af van een specifiek puntensysteem. Meer details over dit systeem zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Om de overstap naar uw nieuwe bestemming zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het van belang om een aantal zaken vooraf goed te onderzoeken en eventueel al te regelen. Denk aan het vinden van een huis, het zoeken van een baan, het openen van een bankrekening, inschrijving bij een huisartsenpraktijk en tandarts en het uitzoeken van een goede school voor uw kinderen. Wij zorgen dan voor opslag en transport van al uw spullen over land.

Veel mogelijkheden om een woning te kopen of huren in Schotland

U kunt kiezen voor het kopen of huren van een huis. Wat u ook besluit, Schotland biedt een groot scala aan huisvestingsmogelijkheden. In de stad, op het platteland of aan de kust. Van appartementen aan het water en Victoriaanse villa’s tot klassieke en moderne woningen en hooglandboerderijen.

Schotland heeft verder een uitgebreid zorgsysteem, met een National Health Service die via de belastingen wordt gefinancierd. Het is daarnaast mogelijk om een particuliere zorgverzekering af te sluiten. Schotland heeft uitgebreid openbaar onderwijs. De twee jaar kleuteronderwijs voorafgaand aan de basisschool zijn gratis. Schotland heeft ook vele universiteiten en hogescholen van wereldfaam.

Bespaar tijd en geld door inschakeling van een professioneel verhuisbedrijf

Het beste is om op een doordeweekse dag naar Schotland te verhuizen of emigreren. Dan zijn de douanekantoren geopend. Als erkend verhuisbedrijf met ervaring in buitenlandse transfers zijn wij bekend met de regels en formaliteiten die bij binnenkomst in het land moeten worden vervuld.

Wij zijn ook bekend met de richtlijnen die de Schotse autoriteiten op het gebied van overzees transport en verpakkingen stellen en met de documentatie die daarvoor nodig is. Dit bespaart u tijd en zorgt voor een snelle overdracht van uw spullen. Als professioneel verhuisbedrijf zijn wij u in deze graag van dienst.

Zorgeloze verhuizing naar Schotland

Verhuizen naar Schotland is voor ons als thuiskomen. Onze medewerkers kennen de bestemming goed, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij zijn gewend om in Schotland een verhuizing te laden of te lossen. Voor een zorgeloze verhuizing naar Schotland, bent u bij ons aan het juiste adres.

We verhuizen regelmatig naar en vanuit onder andere: Aberdeen, Glasgow, Falkirk, Dundee, Elgin, Stonehaven, Dunfermline, Airdrie, Inverness, Stirling en Edinburgh.

U zult versteld staan van de kwaliteit en service van Jacobs Verhuizingen & Transport in Velp. Verhuizen naar Schotland regelt u dus via de specialist.

Waarom verhuizen naar Schotland met Jacobs Verhuizingen & Transport?

 • Schotland

  Onze verhuizers zijn eraan gewend om verhuizingen te laden en te lossen in Schotland. Wij rijden al jaren op Schotland en hebben daar al vele tevreden klanten heen mogen verhuizen Ook zijn ze het gewend om op de smallere Schotse wegen te rijden, ook het links rijden is voor ons gewoonte geworden. De internationale verhuiswagens die op Schotland rijden zijn voorzien van een tracking & tracing systeem. Hierdoor kunnen wij uw verhuizing 24 uur per dag volgen. Speciaal voor het winterseizoen zijn ze voorzien van winterbanden en een standkachel.

 • Persoonlijke begeleiding

  Wij maken gebruik van verhuisadviseurs. Zij begeleiden u persoonlijk tijdens uw internationale verhuizing naar Schotland.

 • Vriendelijk en deskundig personeel

  Al onze verhuizers zijn gediplomeerd en gecertificeerd. Zij hebben allemaal diverse verhuisopleidingen genoten.

 • Uniek

  Waar wij als verhuisbedrijf absoluut uniek in zijn: bij ons bedrijf wordt uw inboedel ingeladen door onze verhuizers. Dezelfde verhuizers laden uw inboedel in Schotland voor u uit en zetten uw meubelen op de door u gewenste plaatsen weer neer. Wanneer u vanuit Schotland naar Nederland verhuist, dan werken wij uiteraard op dezelfde wijze.

 • Douane

  Wij hebben kennis van alle douane formaliteiten, welke nodig zijn voor verhuizingen buiten de EU. Voor verhuizingen van en naar Schotland is dit niet van toepassing.

 • Familiebedrijf

  Wij zijn een familiebedrijf. Onze kracht is dat wij hierdoor kwaliteit, klantvriendelijkheid en service vast kunnen houden. Door korte beleidslijnen kunnen wij bij plotseling wijzigende omstandigheden snel schakelen.

  Benieuwd wat verhuizen naar Schotland kost? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.