Verhuizing binnen Nederland

Verhuizing binnen Nederland

Verhuizers ArnhemBent u op zoek naar een verhuisbedrijf voor uw verhuizing binnen Nederland? Dan is Jacobs Verhuizingen & Transport uw partner. Wij zijn gespecialiseerd in verhuizingen binnen eigen land. Een verhuizing gaat standaard gepaard met veel plannen en afvinklijstjes. Met onze aandachtspunten helpen we u graag om uw verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Doorgeven adreswijziging

Naast het doorgeven van uw nieuwe adres aan bekenden en instanties, moet u uw nieuwe adres op tijd doorgeven aan de gemeente. Dat moet binnen 4 weken vóór de verhuizing of uiterlijk 5 dagen nadat u op het nieuwe adres woont. Als u uw adreswijziging later doorgeeft, dan geldt de aangiftedatum als verhuisdatum. De gemeente kan hiervoor ook een boete geven van maximaal €325. Zonde, want een verhuizing is al duur genoeg. Maak op tijd een lijst van instanties en personen voor het doorgeven van uw adreswijziging. U kun ook een doorstuurservice gebruiken, zoals de verhuisservice van PostNL. Let daarbij wel op de kosten en voorwaarden.

Gas, water en licht

Zorg dat uw gas-, water- en energieaansluitingen goed geregeld zijn voor uw nieuwe huis. Dit is meestal niet ingewikkeld, maar wel belangrijk. U kunt uw huidige energieleverancier meeverhuizen naar uw nieuwe huis, maar het kan ook lonen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Geef uw adreswijziging wel op tijd door, dat is ook voor de afrekening van belang. U kunt niet zelf kiezen voor een waterleverancier. In principe hoeft u ook niet zelfstandig uw wateraansluiting te regelen voor uw nieuwe huis. Het is wel belangrijk om de standen van de watermeter in het oude en nieuwe huis op te nemen en uw verhuizing door te geven aan het waterbedrijf.

Gemeentebelastingen

Als u verhuist naar een andere gemeente, kunt u sommige vooruitbetaalde gemeentebelastingen deels terugkrijgen. Dat zijn de rioolheffing, afvalstoffenheffing en hondenbelasting. Er zijn gemeenten die dit automatisch terugbetalen. Bij andere moet u er zelf achteraan. Heeft u een hond, dan moet u die weer aanmelden bij uw nieuwe gemeente. De onroerendezaakbelasting (OZB) krijgt u niet terug van de gemeente. Meestal verrekent de notaris de reeds betaalde OZB tussen de oude en nieuwe huiseigenaar.

Verzekeringen

Als u een nieuw huis koopt, krijgt u te maken met een aantal verplichte en noodzakelijke verzekeringen, zoals de overlijdensrisicoverzekering en een inboedel- en opstalverzekering. Uw hypotheekadviseur zal ook een woonlastenverzekering voorstellen, maar wat heeft u daaraan? Bekijk welke verzekeringen u nodig heeft bij een koophuis.

Internet en tv

Het is wel zo prettig als uw internet- en tv-aansluiting goed geregeld zijn als u uw nieuwe huis betrekt. Niet iedere provider is in elk gebied actief, dus controleer vooraf of u uw huidige abonnement(en) kunt meenemen. En controleer sowieso of het niet goedkoper is om over te stappen.

Zorgverzekering en zorgverleners

Het is wellicht niet het eerste waar u aan denkt, maar bij een verhuizing naar een andere plaats of wijk moet u vaak ook op zoek naar een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek. En heeft uw zorgverzekeraar wel een contract met uw nieuwe zorgverlener?

Neem contact op

Heeft u vragen over transport binnen Nederland, of wilt u graag wat meer informatie? Bekijk dan onze mogelijkheden op deze website of neem vrijblijvend contact met ons op.

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Kom dan vrijblijvend bij ons langs voor een informatiegesprek.