Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit

Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk na de Brexit

Jacobs Engeland24 december vorig jaar bereikte de Europese Unie (EU) alsnog een akkoord met het Verenigd Koninkrijk over de manier van samenwerken na de Brexit. Vanaf 1 januari dit jaar gelden er nieuwe regels tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, waaronder andere douaneregels voor het handelsverkeer. Wij zetten uiteen wat er veranderd is.

Douanekosten en grenscontroles

In het geval u naar het Verenigd Koningrijk wilt emigreren en u dus goederen wilt meenemen, krijgt u nu te maken met de Britse grenscontroles voor goederen. Ook dient u douanekosten af te dragen voor het in- en uitklaren en moet u rekening houden met lange wachttijden aan de grens.

BTW-vrij verhuizen

Tegenover deze nadelen, staat ook een groot voordeel: door het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU is de BTW op verhuiskosten komen te vervallen. Dat heeft voor particulieren veel voordeel. Het is nu zelfs zo dat u als particulier goedkoper uit bent ná de Brexit dan ervoor. Dus niet alles is negatief.

Neem contact op

Bij ons is uw verhuizing naar het Verenigd Koningrijk ook na de Brexit dus nog in goede én veilige handen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Of wilt u graag uw andere wensen doornemen? Of direct een offerte aanvragen? Dat kan. Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen dat alles goed geregeld wordt.

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Kom dan vrijblijvend bij ons langs voor een informatiegesprek.