Verhuizen met huisdieren

Verhuizen met huisdieren

Jacobs verhuizen met huisdieren

Verhuizen met huisdieren vergt aandacht. Tijdens een verhuizing kent u uw woning tijdelijk niet meer terug. Overal staan volgepakte verhuisdozen, de voordeur staat wagenwijd open en de verhuizers lopen in en uit. Dit is voor uw huisdieren niet echt een rustgevende situatie; ze kunnen behoorlijk gestrest raken door de drukte van een verhuizing. Een klein knaagdier zoals een konijn, cavia of hamster zal in principe weinig merken van een verhuizing. Over het algemeen verhuist zijn hok of kooi eenvoudig mee, dus geen vuiltje aan de lucht. Voor honden en katten is dit anders. Die moeten ineens hun vertrouwde woning alsook hun vertrouwde buurt missen. Jacobs Verhuizingen & Transport geeft u graag enkele verhuistips met huisdieren.

Voor de kat

Katten zijn erg gevoelig voor verandering, geluid en beweging. U doet er dus verstandig aan om uw kat zo min mogelijk te confronteren met de op handen zijnde verhuizing. Het is een optie om de kat tijdelijk in een afgesloten kamer te plaatsen, samen met zijn voederbakjes, speeltjes, mand en kattenbak. Het is ook handig om alvast de reismand in de kamer te zetten, zodat de kat eraan kan wennen. Leg er desnoods een paar kattensnoepjes in, zodat de kat de mand met iets positiefs associeert. Eenmaal in het nieuwe huis kunt u de kat het beste weer in een rustige kamer zetten, wederom met al zijn toebehoren. Gun uw kat de rust en ruimte om zijn nieuwe huis langzaam te verkennen en laat hem zelf het tempo bepalen. Houd uw kat zeker drie a vier weken binnen. Het is ook verstandig om uw huisdier te chippen, zeker wanneer u een buitenkat heeft.

Jacobs Verhuizingen BV
Jacobs Verhuizingen BV

Voor de hond

Honden zijn minder stressgevoelig dan katten. Toch is het raadzaam om ook voor uw hond enkele aandachtspunten in acht te nemen. Wij adviseren u dringend om uw hond tijdens de verhuisdag bij vrienden of familie onder te brengen. Wanneer dit niet mogelijk is verhuis uw hond dan het liefst als laatste, zodat hij niet in het nieuwe huis rondwandelt als de verhuizing nog in volle gang is. Laat uw hond ook op de verhuisdag zoals gewoonlijk uit.  Zorg ervoor dat de voerbak en hondenmand al klaar staan wanneer uw hond de nieuwe woning te zien krijgt. Loop de komende dagen zo nu en dan met de hond door alle vertrekken van het huis, de tuin en de buurt, zodat hij vertrouwd raakt aan zijn nieuwe huis.

Vissen als huisdieren verhuizen

Onverwacht misschien, maar vissen vragen ook speciale aandacht tijdens een verhuizing. Vissen zijn best gevoelig voor verandering, dus houd rekening met de watertemperatuur, waterplanten, filters en pompen. Zo produceren vissen meer ontlasting als ze gestrest zijn. Om te voorkomen dat uw vissen snel de kom vervuilen, kunt u ervoor kiezen om één á twee dagen voor de verhuizing weinig voedsel te geven.

Jacobs Verhuizingen BV