Tips om uw verhuizing soepel te laten verlopen

Tips om uw verhuizing soepel te laten verlopen

Een nationale of internationale verhuizing heeft best wat voeten in de aarde en vermoedelijk is dit voor u geen dagelijkse kost. Dat begrijpen wij Jacobs Verhuizingen BV als geen ander. Met deze praktische tips gaat u de juiste voorbereiding tegemoet en weet u zeker dat alles soepel verloopt.

  1. Kies voor tijdelijke opslag

U weet pas hoeveel persoonlijke eigendommen u heeft wanneer u ze in gaat pakken. Het blijkt dan ook in de meeste gevallen onmogelijk om alles op dezelfde dag van de ene naar de andere bestemming te verhuizen. Huur daarom een self storage, zoals de Jacobs Self Storage, zodat u op tijd met inpakken kunt beginnen en de volle dozen en grote meubelstukken tijdelijk op kunt slaan.

  1. Start op tijd met verhuizen

Het verhuizen is een flinke klus; begin dan ook op tijd. Begin dus alvast met het inpakken zodra u een tijdelijke opslagruimte geregeld heeft en de verhuisdozen klaar staan. Pak elke dag een paar dozen in, verhuis deze direct naar de opslagruimte en herhaal dit tot de verhuisdag dan eindelijk daar is.

  1. Ga georganiseerd te werk

Probeer iedere kamer in uw woning of kantoor apart in te pakken en codeer de dozen zodat u ook op de nieuwe bestemming precies weet welke items in welke ruimte mogen komen. Zorg dat u de veelgebruikte spullen in een aparte doos doet en hier duidelijk opschrijft wat erin zit. Dat scheelt een hoop werk!

  1. Meet alles zorgvuldig

Meet goed op wat er wel en wat er niet door de deuren en gangen kan: zowel in het oude als in het nieuwe huis of kantoor. Zo komt u tijdens het verhuizen niet voor onaangename verrassingen te staan en kunt u vast praktische oplossingen gaan zoeken. Of professionele hulp, zoals wij die in huis hebben, inschakelen.

  1. Schakel tijdig hulp in

Alleen verhuizen is een stuk lastiger dan wanneer u extra hulp hebt: vele handen maken immers licht werk. Vraag aan uw vrienden en familie of ze mee kunnen helpen met het tillen, verhuizen of uitpakken van dozen en meubelstukken. Zo kunt u de klus sneller klaren. Uiteraard kunnen onze verhuizers u ook helpen met het overpakken van uw eigendommen.

  1. Regel uw administratie

Vergeet niet om ruim voor uw verhuisdatum eventuele administratieve zaken vast te regelen. Geef bijvoorbeeld uw verhuizing aan leveranciers door, zeg lokale contracten op en kijk ook even naar eventuele huurtoeslag. Zo bent u ervan verzekerd dat u straks niet voor negatieve verrassingen komt te staan.

Informeer naar mogelijkheden

Wilt u meer informatie over onze verhuistips? Of wilt u graag een offerte aanvragen voor uw binnenlandse of buitenlandse verhuizing? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan het hele jaar voor u klaar!

Tips om uw verhuizing soepel te laten verlopen

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Kom dan vrijblijvend bij ons langs voor een informatiegesprek.